Medische Expertise

Waarom met ons samenwerken?

Wat is een medische expertise?

Een medische expertise is een onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijk medisch specialist. Dit onderzoek geeft inzicht in het  opgelopen letsel, het genezingsproces en de eventueel blijvende gevolgen. Een medische expertise kan duidelijkheid bieden over bijvoorbeeld het behandeladvies, de re-integratiemogelijkheden, de aard en de ernst van het letsel, de beperkingen en de context van de beperkingen.

Mooie omschrijving, dus de medisch specialist van het UWV bepaalt als onafhankelijk specialist wat u als werkgever moet betalen voor uw (ex)-werknemer die door ziekte zijn of haar eigen werk niet meer kan doen?

Hier gaan een aantal zaken niet goed. Onafhankelijk? Wie ontvangt de gedifferentieerde premie en voor wie werkt de arts? Waarom mag de eigen behandelaar er dan niets over zeggen? Medisch specialist, is de dokter werkelijk gespecialiseerd? Welk vakgebied?

Uit ervaring weten we dat er fouten worden gemaakt, natuurlijk is de werkdruk hoog, maar een fout betekent in veel gevallen dat u als (ex)-werkgever wel de rekening betaalt. En die kan hoog oplopen, tot wel 10 jaar nadat de werknemer bij u uit dienst is gegaan.

Wij werken met medisch specialisten die alleen werkzaam zijn binnen het eigen vakgebied en dagelijks patiënten zien. Altijd onafhankelijk zijn en een eerlijk beeld geven over de mogelijkheden, beperkingen en eventuele behandelingen. Dat werpt vaak nieuw licht op de zaak waardoor er een eerlijker beeld wordt gegeven over de verdienmogelijkheden van uw (ex-)werknemer. U betaalt wat u moet betalen, geen ruis op de lijn.

Wij staat voor hoogwaardige expertises, de kwaliteit van ons werk kan het verschil maken tijdens de bezwaarprocedure voor het verkrijgen van een andere WGA-status van uw (ex-)werknemer.

Het verschil maken wij met ons team. Het inzetten van de juiste medisch specialisten die elke patiënt zorg en aandacht geeft en door middel van de nieuwste technieken in beeldvormend onderzoek. Wij plannen alle onderzoeken op één dag en nemen uitgebreid de tijd voor het consult. De uitslagen en rapportage ontvangt u binnen 3 weken!

Al onze onderzoeken vinden plaats in een vooraanstaand ziekenhuis in Amsterdam.