Wij zijn WGA Correct,

uw specialist in keuringen, herbeoordelingen en (medische) expertises.

WGA Correct is een onafhankelijke organisatie die bestaat uit medisch specialisten, psychologen, arbeidsdeskundigen en casemanagers. Ons team heeft jarenlang ervaring in de medisch specialistische zorg en in de arbeids- & verzuimsector. We zijn gespecialiseerd in het beoordelen en diagnosticeren van mensen die langdurig ziek en/of arbeidsongeschikt zijn verklaard. Alsmede het onderbouwen en/of oplossen van de arbeidsongeschiktheidsclaim bij bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV.

Kernteam

Dr. Steven van Gaalen

Medisch specialist, orthopedisch chirurg
Oprichter van Spine Center Amsterdam en verbonden aan Acibadem Medical Center

Drs. Marc de Boer

Oprichter Fides

Maarten de Groot

Fysiotherapeut i.r.
Oprichter Het Rugcentrum & Dutch Scoliosis Center

Stefan Kragten

Oprichter Verzuimfocus

Inzicht in complexe verzuimdossiers en een evenwichtige lastenverdeling

Onze inzet is erop gericht om u snel en op een correcte manier inzicht te geven in complexe verzuimdossiers en een evenwichtige lastenverdeling te realiseren. Door hoogwaardige expertises uit te voeren, kijken we hoe de duurzame inzetbaarheid van uw werknemer optimaal benut kan worden. Zo kan er op een correcte manier aanspraak worden gedaan op de sociale verzekering.

Hoogwaardige medische expertise

Door de diversiteit en kennis binnen het team van WGA Correct zijn wij niet afhankelijk van andere partijen. Wij beoordelen elk dossier en zetten vervolgens de juiste medisch specialist in. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk worden veelal (gepensioneerde) medisch specialisten ingezet die hun vakgebied al enkele jaren van een redelijke afstand bekijken of die ingehuurd worden voor een andere expertise dan waarin ze zijn gespecialiseerd. Bij WGA Correct zetten we medisch specialisten in die expert zijn op hun vakgebied, dagelijks in contact staan met patiënten en als behandelaar precies weten wat wél en niet kan. Alleen op deze manier kan er hoogwaardige expertise plaatsvinden en een correcte uitspraak worden gedaan.

Grondig, snel en correct

Door directe toegang tot medische kennis en beeldvorming (zoals röntgenfoto, MRI en CT-scans) zijn wij in staat om complexe verzuimdossiers grondig en op korte termijn te onderzoeken. Op deze manier kunnen wij vanaf het moment van afspraak een doorlooptijd van slechts 3 weken garanderen en zorgen we ervoor dat uw (ex)werknemer bij de juiste professionals terecht komt. Hierbij plannen we medisch onderzoek en alle beeldvorming op 1 dag en 1 locatie, dit bespaart veel (reis)tijd.