Proces

uitgelegd

Onze dienstverlening kan veel geld besparen voor een werkgever gedurende de eerste 12 jaar van ziekte van een werknemer. Op enig moment wordt het ziektedossier door ons opgepakt en bestudeerd onder een vergrootglas. Uit deze screening komen een aantal adviezen. Op dossierniveau wordt aangegeven welke expertise ons het meest passend lijkt.

€ 2250 (excl. btw)

€ 750.- (excl. btw).

€ 2800 (excl. btw).

Afhankelijk van uw situatie kunnen we uw de juiste medische en/of administratieve expertise bieden om meer grip te krijgen op verzuimkosten. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we hieronder 3 cases voor u uitgewerkt. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Medische expertise
Guillermo

Guillermo is 56 jaar en is al 25 jaar in dienst als assistent filiaalmanager bij een winkelorganisatie. Sinds 6 maanden heeft hij klachten aan zijn heup en kan hij niet pijnvrij lopen. Hij werkt halve dagen en doet alleen het werk dat hij zittend kan doen. Zijn klachten nemen met de week toe, maar de orthopeed vindt hem nog te jong voor een nieuwe heup en er is volgens de dokter geen directe indicatie voor een operatie. Ook de fysiotherapeut heeft geen oplossing geboden. De kans dat de klachten vanzelf overgaan is nihil. Als er niets gebeurt zal Guillermo zijn werk niet kunnen blijven doen en zal hij binnen enkele maanden samen met zijn werkgever op zoek moeten gaan naar ander werk binnen of zelfs buiten de organisatie.

Guillermo’s werkgever klopt aan bij WGA Correct. Onze orthopeed maakt een CT/MRI scan van het gewricht en stelt vast er dat er wel indicatie is voor een operatie liefst door de eigen behandelaar van Guillermo, maar anders door onze orthopeed. Guillermo ontvangt een brief met de uitslag van de medische keuring en het advies van onze orthopeed. Hiermee gaat hij naar zijn eigen behandelaar. Zijn behandelaar onderschrijft het advies en 3 maanden later is Guillermo geholpen aan zijn heup. Guillermo’s herstel verloopt voorspoedig en na 3 maanden kan hij weer voorzichtig beginnen met aangepast werken. Nog eens 2 maanden later is hij volledig hersteld. Hij heeft zijn baan weten te behouden en kan inmiddels alle werkzaamheden weer uitvoeren. Thuis kan hij daarnaast zelfs zijn oude sport fietsen weer oppakken.

Administratieve screening
Anouk

Anouk is 53 jaar en werkte voorheen als magazijnmedewerker. Door rugklachten kon zij haar werk sinds 1 januari 2017 niet meer uitvoeren. 1 januari 2019 heeft het UWV haar een 80 – 100% WGA uitkering toegewezen. In deze beschikking staat dat zij in januari 2020 opnieuw zou worden beoordeeld door het UWV. Het UWV heeft in maart 2020 wel contact met Anouk gehad, maar heeft haar niet opgeroepen, noch informatie opgevraagd bij haar behandelaren. Een eigen verklaring van Anouk was voldoende om opnieuw een 80 – 100% WGA uitkering toe te wijzen.

Anouk’s werkgever schakelt WGA Correct in. WGA Correct adviseert de werkgever om in beroep te gaan, omdat er geen correcte onderbouwing is voor de huidige beschikking. Het UWV is nalatig geweest. Ze hebben zich niet aan de tijdigheden gehouden en onvoldoende inspanning geleverd om tot een juiste beoordeling te komen. WGA Correct levert een conceptbrief Beroep & Bezwaar aan bij de werkgever. Hierin benoemen we de fouten in de procedure van het UWV en geven we een onderbouwing van de te veel betaalde premie. 

Volledige expertise
Jaap

Jaap is 25 jaar en is 5 jaar in dienst als filiaalmanager in een kledingzaak. Hij heeft altijd goed gefunctioneerd en werkte hard. Het werk was fysiek pittig. Hij liep en stond de hele dag, pakte de vracht uit en richtte de winkel in. De laatste tijd heeft Jaap privé problemen met zijn relatie en financiën. Hij meldt zich ziek met spanningsklachten en na verloop van tijd komen daar ook lichamelijke klachten bij. De afstand met zijn werk wordt groter, de communicatie met behandelaars loopt niet lekker en zijn privéproblemen worden ook niet kleiner. Tijdens een vervolgconsult bij de bedrijfsarts adviseert zij hem om een expert naar zijn lichamelijke klachten te laten kijken.

Jaap’s werkgever schakelt WGA Correct in. Onze orthopeed maakt een MRI scan van de hele rug, doet verder lichamelijk onderzoek en neemt een anamnese af. Hij ontdekt kanaalstenose (vernauwing van het wervelkanaal) bij de nek. Jaap wordt onmiddellijk geopereerd. De operatie is geslaagd, maar de schade is niet meer terug te draaien. Jaap blijft arbeidsongeschikt. Onze administratieve expert vraagt een beoordeling aan voor een vervroegde IVA-uitkering bij het UWV. Jaap krijgt na 13 maanden ziekte een vervroegde IVA-uitkering van het UWV.